Advertisement
avatar: Vadamadula
Vadamadula
3 posts
Replied to Vadamadula's post on July 13th, 2015

Hi,

When I try to switch on my GC-2014 it is showing "Battery Voltage Error". Can anyone suggest me how to fix this problem?

Regards,

Arun

avatar: Dan Ste.Marie
Dan Ste.Marie
445 posts
Replied to Vadamadula's post on July 13th, 2015

Arun,

You will need to replace the battery pn the mainboard.

Dan

Replied to Vadamadula's post on July 13th, 2015

Greethings from Mexico City.

My name is Idelfonso Hernandez C.

Almost I am sure, the message is BATTERY IS LOW, but also is necesary to make some adjust into software.

Yes, the battery is necesary the change, but the comunication between GC-2014 and GC-Solutions is lost.

This is the reason the adjust into the software.

My e-mail is   aysa96@hotmail.com, please send me e-mail, you need

some things to make the comunications between GC-2014 and GC-Solution.

Also You need the Service Manual.

Regards ...

avatar: Vadamadula
Vadamadula
3 posts
Replied to Dan Ste.Marie's post on July 14th, 2015

Thank you.

avatar: Eduardo Baca
Eduardo Baca
2 posts
Replied to Vadamadula's post on November 6th, 2016

First the battery of CPU Board (CR-2032) need to be replaced, then need to configure.

PROCEDURE FOR TO CONFIGURE THE SHIMADZU GAS  CROMATORAPH  (GC-2010 GC-2014) AFTER THE BATTERY (CR-2032) WAS CHANGED ON CPU BOARD

 

  1. Turn on the Gas Chromatograph
  2. The display LCD appears the following”Boot Menu”: Please select “0” and press “Enter”
  3. Initialization screen is displayed
  4. Press the key “MONIT”
  5. On the screen (LCD) do not appear the detector or the inyector
  6. Then Press the “FUNC” key, will appear 9 options   
  7. Select the 6 GC CONFIGURATION  then press “ENTER”
  8. Select the option 3 TRANSMISSION PARAMETER and then press “ENTER”
  9. Appears the following screen of “Transmision Parameter”
  10. On Protocol option to change to “Level 3” and then press “ENTER”
  11. On Baud Rate (bps) to change to “115200” and then press “ENTER”
  12. Then Selec “APPLY”
  13. Now press the key “FUNC” and on the screen appears a list of options, please select the option 7 “Service /Maintenance”
  14. Then to select the option 2 “INSTALLATION (PIPING)”
  15. Heater Port on CAR1 should be modified (Appear NON) , please, to select “INJ” with the left or right arrow and then press “ENTER”.
  16. Then, on “Installation (Piping) with the arrow find the DET # 1
  17. Then with the left or rigth arrow to select the option SLOT N.- .To select the heater port MSLOT4 and on Heater port  selectDET1,  then press “ENTER”.
  18. Then Turn Off the Gas Cromatograph and then Turn on againt.Please, to check  on the screen appears the SPL injector and FID detector. 
avatar: ahmed1979
ahmed1979
5 posts
Replied to Eduardo Baca's post on January 18th, 2017

Thank you.

  •  
avatar: ahmed1979
ahmed1979
5 posts
Replied to Dan Ste.Marie's post on January 18th, 2017

I NEED Shimadzu Analysis Guidebook RETRO CHEMICAL OR PARAMETERS FOR PETROLEUM TEST

avatar: mlukey
mlukey
3 posts
Replied to Dan Ste.Marie's post on September 21st, 2018

Is there instructions for removing the motherboard on a GC-2014?

Sorry, I'm brand new to this. I mostly run nitrogen analyzers. I'm trying to get the GC to work! -Mark

avatar: berrysmith
berrysmith
1 posts
Replied to Vadamadula's post on October 15th, 2018

I have a Brother Printer onyx 230 charger with a deans banana plug lead. After I programmed Brother Printer keeps going offline Error my charger for the lipo. I went to start the charge and my charger started beeping it said Battery Volt Error.

avatar: OUNP
OUNP
3 posts
Replied to Vadamadula's post on July 5th, 2019
Hi - were you able to resolve your issue? Is anyone able to help me with GC-2014 problems - thank you very much!
avatar: DanielL
DanielL
4 posts
Replied to OUNP's post on February 20th, 2020

Good day, 

 

We have an issue with a GC2014. We had a low battery voltage and lost the GC configuration.

I changed the battery with a new one a redone the configuration as best as I could ( 1 injector, 1 dual injector, 1 ecd detector and 1 dual fid detector ). 

We run the system with lab solution for windows 10. 

I'm able to communicate with the GC in lab solution but no matter how I setup the detector and the flow lines, I'm not able to see the detector in lab solution.

How can I make this work ? 

avatar: Eucaforest
Eucaforest
2 posts
Replied to DanielL's post on March 9th, 2020

Goo day,

Can you please assist me with replacing the battery as well? I have no idea where it is located and how to access it.

Thank you!

avatar: mlukey
mlukey
3 posts
Replied to Vadamadula's post on March 9th, 2020

I have some intructions I can send to you but I can't attach them here on this forum. Do you have an e-mail address?

-Mark

avatar: Eucaforest
Eucaforest
2 posts
Replied to Vadamadula's post on March 10th, 2020

Hi Mark!

My e-mail address is gerhard@eucaforest.com

Thank you so much!

Regards. Gerhard

avatar: bobbrencher01
bobbrencher01
5 posts
avatar: brenbobb01
brenbobb01
5 posts
avatar: JoyLL
JoyLL
1 posts
Replied to Vadamadula's post on July 8th, 2020
http://abre.ai/bcIh https://7i.fi/Mku71 http://gg.gg/jhttc https://urlz.fr/cSqK https://cutt.us/r0aRD https://tinyurl.com/yccvh3qr http://bit.do/fFS9N https://rb.gy/w1wzlg https://urlz.fr/cRJZ https://xurl.es/b2h93