Advertisement
avatar: NLS
NLS
2 posts
Replied to NLS post on March 16th, 2017

I have 3 Biotage SP1 with error on startup of the SPX software "Exception: com.biotage.spx.instrumentapi.type.FatalException....."

Anyone have an idea on where to start on this error or how to troubleshoot this?

avatar: Matthieu
Matthieu
3 posts
Replied to NLS post on December 14th, 2017

Hi,

Currently i have the same trouble. I started to contact Biotage but waiting for the answer. Did you resolve this trouble ? if yes how ? What was it ?

Regards

avatar: Joem123
Joem123
2 posts
Replied to Matthieu's post on March 2nd, 2019

Any luck on this startup error?

avatar: Joem123
Joem123
2 posts
Replied to Matthieu's post on March 12th, 2019

Still no clue why the errors.   I wonder if if has to do with the absence of a network connection.

avatar: Syrasci
Syrasci
2 posts
Replied to Joem123's post on October 10th, 2019

Quote Joem123

Still no clue why the errors.   I wonder if if has to do with the absence of a network connection.

Have you had any success in solving this issue?

I have a fatal exception error that I am trying to fix as well.

If anyone knows how to fix the startup error, please share the solution.

Thank you. 

avatar: Matthieu
Matthieu
3 posts
Replied to Syrasci's post on October 14th, 2019

Apparently one of the 3 electronic cards is faulty.

The question is which one. For us it was not determinable by ourself and due to the date of acquisition we decided to change of equipment. You can still contact Biotage for a maintenance.

avatar: Syrasci
Syrasci
2 posts
Replied to Matthieu's post on October 14th, 2019

Quote Matthieu

Apparently one of the 3 electronic cards is faulty.

 

I know of 2 boards - the motherboard and the control board. What is the third?

My motherboard seems fine as Windows boots up with no issue.

The issue starts when the biotage software tries to open.  I replaced the control board but still get the same issue.  I suppose it is possible that I have 2 bad control boards.

I would still like to know what the third board is?  Perhaps the little one that plugs into the motherboard?  If so, this board seems fine as well.

 

avatar: Matthieu
Matthieu
3 posts
Replied to Syrasci's post on October 15th, 2019

There is one in each module. Thy are the same but with different connections because they do not have the same goal.   Like i told we did not suceed to solve the problem.  I am sorry but your only solution  is that biotage come and check the trouble.

Good luck,