Advertisement
avatar: Kim R
Kim R
4 posts
Replied to Kim R's post on February 20th, 2019

Wondering if anyone has had this happen?

avatar: aligator
aligator
19 posts
Replied to Kim R's post on February 20th, 2019

Hi, what do you mean with synch?

The oven fails to reach target temperature before timing out? Best regards.  

avatar: Kim R
Kim R
4 posts
Replied to Kim R's post on February 20th, 2019

The error "Oven synchronization failed" occured after the 1st injection in the run started. The run then aborted and this error message popped up and the oven temp dropped. The instrument was shut down and restarted but the oven temp doesn't appear to go up, or possibly the sensor is not detecting a change in temperature.

avatar: Kim R
Kim R
4 posts
Replied to aligator's post on February 20th, 2019

See my 2nd post below please.

avatar: aligator
aligator
19 posts
Replied to Kim R's post on February 20th, 2019

The oven was replaced recently?

It seems that a connector was disconnected or the peltier is not working fine.

avatar: Kim R
Kim R
4 posts
Replied to aligator's post on February 20th, 2019

The oven has not been replaced. it is still the original. No service has been needed lately. We have never had this happen before.

avatar: aligator
aligator
19 posts
Replied to Kim R's post on February 20th, 2019

Well, unfortunely could be the moment for a service visit....

avatar: aligator
aligator
19 posts
Replied to Kim R's post on February 20th, 2019

Whenthe Electrophoresis does not begin and the oven stop is a problem of the HV connector is not connected Check and Connect the HV connector