Advertisement
avatar: bio-leaders
bio-leaders
18 posts
Replied to bio-leaders post on May 13th, 2019

Dear Frinds,

I tried to tune the system manually.

from the last autotune the multiplier voltage was very high (2,358)

I reseted the multiplier without installing a new one and I didnt know how to encrease the voltage again.

so on the voltage 1200 I could see only the amu of 131 not any higher value (I couldnt see 219 or higher at all).

so do you think its only multiplier problem or I should do sontheng else.

this results after a good cleening for the ion catridge and ion guide.

please help.

regards.

Fayez

avatar: Dim
Dim
61 posts
Replied to bio-leaders post on May 13th, 2019

Dear Fayez,

it would be very helpful if you could tell us at which part the auto tune fails. 2350 is extremely high setting. 1200 is too low, around 1800 is a good setting for a 3-4 years old multiplier (manual tune page, increase the detector gain setting). Probably the multiplier is the issue but since it is very expensive you have to be sure that everything else is working properly and the ion source has been assembled correctly after cleanining the system.

I am sure that you have checked the cal gas vial, the cal gas valve, the cal gas tube is in its place and that you have no leaks. 

 

Good luck

avatar: bio-leaders
bio-leaders
18 posts
Replied to Dim's post on May 13th, 2019

Hey Dim,

thanks a lot for your reply.

I put the gain to the max: 5xE6.

I want to share with you some screen shots, pleas send me your email to do that, or send me me to : info@bio-leaders.com 

I refilled the calibration gas and checked it well.

for the daily tune its start good with 69 and stop with the message of: could not determine 219.

for the default tune: could not find initial peack ( because its reseting the gain to the lowest).

regards.

Fayez

avatar: Dim
Dim
61 posts
Replied to bio-leaders post on May 14th, 2019

Hello Fayez, 

if i am not mistaken it looks for m/z 100 and if it fails it stops. If you are sure that you have assembled the source correctly, and since the system had been working with the multiplier set at 2350 before you clean the source, then a goog guess is to replace the EM. Even if it is not the actual problem, you would have to change it eventually.

Best regards,

Dimitri

avatar: bio-leaders
bio-leaders
18 posts
Replied to Dim's post on May 15th, 2019

Thanks Dimitri,

I will install the EM and let you know

avatar: bio-leaders
bio-leaders
18 posts
Replied to Dim's post on July 11th, 2019

Hello Dimitri,

I installed another EM.

the signal is better now, 

EI Default Tune : Failed , unable to find initiial peak.

EI full tune: Failed, Q1 voltage is very low.

Daily Tune: Failed, Unable to find resolution setting for mass 219 at scan rate 1000.

from manual tune I could see the peaks 69, 131, 219 with max intensity of : 5E+O4

how can I raise the intinsity ? 

I'm thinking to replace filament 

please advise.

regards.

Fayez

 

avatar: KingTapan
KingTapan
4 posts
Replied to bio-leaders post on August 28th, 2019

It's working nice.

Whatsapp Dp

avatar: iamhja
iamhja
1 posts
Replied to bio-leaders post on September 10th, 2019

best of Attractive whatsapp dp profile picture collection

hja guru

avatar: zubair789
zubair789
1 posts
Replied to iamhja's post on September 27th, 2019

SMS backup and restore keep you update about all telecom companies packages. 

You can find the packages of all companies with full detail and activation code.